Vedensäästö - miksi?

Meillä Suomessa vettä on perinteisesti riittänyt surutta käytettäväksi kaikkiin tarpeisiin, eikä suuria lainsäädännöllisiä rajoituksia ole vielä jouduttu tekemään. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi solmitut kansainväliset päästösopimukset vaikuttavat kuitenkin myös suomalaiseen vedenkäyttäjään jo nyt alati nousevina vesi-, lämmitysöljy- ja sähkölaskuina. Energiaveronkorotusten yhtenä keskeisenä tarkoituksena on vähentää energiankulutusta, mutta pelkkiä käyttötottumuksia muuttamalla se ei onnistu riittävissä määrin. Kun ryhdymme lisäksi hyödyntämään jo olemassa olevaa innovatiivista energiansäästötekniikkaa, niin hyötyjinä ovat yhteisen ympäristömme lisäksi myös tavalliset laskunmaksajat.

Tavallinen hanasta tuleva käyttövesi on ennen vesilasiin päätymistään käynyt läpi pitkän energiaa ja kemikaaleja kuluttavan puhdistusprosessin, joka jatkuu vielä veden päätyessä viemäriin. Tämän lisäksi vettä joudutaan lämmittämään käyttökohteissa mm. lämmintä suihkua tai käsipesua varten, joten vedenkulutus vaikuttaa myös sähkö-, kaukolämpö- tai lämmitysöljylaskuun. Motivan laskelmien mukaan asuinkiinteistön kokonaisenergiankulutuksesta jopa 20% kuluu käyttöveden lämmittämiseen. Vedensäästö onkin terminä hieman harhaanjohtava, sillä suuremmat säästöt saavutetaan käyttöveden lämmityksestä.

Vedensäästön kannalta ei pidä myöskään mennä liiallisuuksiin, vaan keskittyä ottamaan vain löysät pois nykykulutuksesta. Esimerkiksi kunnollisen suihkuun asennettavan vakiopainesäätimen ansiosta suihkussa on edelleenkin ilo käydä - säilyyhän vedentulo kuitenkin normin tuntumassa. Sama päätee myös tehokkaaseen säästöporesuuttimeen käsienpesuhanassa, puhdasta tulee pienemmälläkin vesimäärällä! Kun lisäksi muistamme järkevät käyttötottumukset etenkin lämmitetyn veden osalta, niin hyvä tulee.

Vedensäästöön erikoistuneessa Greoniassa tilannekartoitus sekä vinkit eivät maksa mitään, ja itse ratkaisutkin maksavat itsensä nopeasti takaisin. Soita tai lähetä meille sähköpostia, niin kartoitamme tarpeenne ja säästömahdollisuutenne juuri teidän tilanteessanne:

Asiakaspalvelu 040 520 5029

sähköposti info(at)greonia.fi

Huuto.net -tarjontamme löydät täältä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säästösuuttimet Greoniasta

Vedensäästö taloyhtiössä

Vedensäästövinkit